TARVIKKEET

Suunnistuksen opettamiseen on hyvä hankkia tiettyjä tarvikkeita.

RASTILIPPU

Suunnistuksessa käytetään virallisesti oranssivalkoisia rastilippuja merkkeinä rasteilla. Rastilippuja voit ostaa joko kaupallisilta toimittajilta tai voit myös itse valmistaa vastaavia.

PihtiLEIMASIN

Rastileimasimella varmistat, että suunnistajat ovat löytäneet oikean rastin. Rastileimasin voi olla kotitekoinen tai voit ostaa tarvittavan määrän nettikaupoista.

Elektroninen rastileimasin

Jos haluat viedä koulusuunnistuksen opetuksen seuraavalle tasolle, sinun kannattaa harkita EMIT-/SportIDENT -paketin ostamista. Paketissa on leimausyksiköt, leimauskortit/-tikut ja leimantarkistustulostin. Leimasinpakettien hinnat voivat pelästyttää, mutta lapset rakastavat näillä leimasimilla toteutettuja harjoituksia. Laitteiston odotettu käyttöikä on yli 10 vuotta. Suosittelemme harkitsemaan investointia näihin välineisiin!

Kompassit

Vaikka kompassit eivät ole välttämättömiä koulusuunnistuksessa, niiden hankkiminen voi kuitenkin tuoda uutta ulottuvuutta opetukseen. Erityisesti jo edistyneimmille oppilaille!

Peukalokompassit

Peukalokompassia käyttävät pääasiassa kilpailevat suunnistajat, mutta sen suosio on kasvanut myös kuntosuunnistajien joukossa. Peukalokompassi onkin monen kuntosuunnistajan mielestä helppokäyttöisempi kuin tavan kompassi (levykompassi). Helppokäyttöisyyden takia suosittelemmekin kokeilemaan peukalokompassia myös koulusuunnistuksessa. Peukalokompasseja voi myös tilata kouluille, mutta ne ovat hieman kalliimpia kuin tavan kompassit.